Warning: Undefined array key "content-type" in /bitnami/wordpress/wp-content/plugins/leadin/src/class-pagehooks.php on line 91

Event Cursus

Praktische 5-weekse cursus voor online en hybride evenementen

Event Cursus

Praktische 5-weekse cursus voor online en hybride evenementen

In deze praktische 5-weekse cursus leg je een goede basis voor het organiseren van online en hybride events. Of het nu je eerste event wordt of dat je al enige ervaring hebt maar zoekt naar de juiste handvatten; wij zorgen dat je na deze cursus startklaar bent om jouw ideeën om te zetten naar praktijk. Ga je met ons aan de slag?
 

Praktische handvatten

Tijdens de cursus ontvang je praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Je krijgt meerdere theorie lessen van expers die voorbeelden uit de praktijk met je delen. 

Online community

Tijdens de cursus krijg je toegang tot de online community waar je samen met de andere cursisten ervaringen kunt delen of elkaar kunt inspireren. 

Leeromgeving

Alle lessen blijven een jaar lang beschikbaar in je eigen online leeromgeving. Daarnaast mag je onbeperkt gebruik maken van de community.

Waar moet ik beginnen

 

Als event organisator ben jij een actieve duizendpoot, de kartrekker en projectmanager. Je zorgt voor structuur en een heldere taakverdeling, zelfs in deze chaotische en veranderende tijd. Je zoekt praktische handvatten om alle informatiestromen en wensen van de opdrachtgever en deelnemers in goede banen te leiden.

Met de opkomst van hybride en online evenementen gaat er een nieuwe wereld voor jou, opdrachtgevers, deelnemers en collega’s open. Je moet op zoek naar nieuwe informatie en je hebt ongetwijfeld een hoop vragen:

  • Hoe houd ik iedereen geboeid?
  • Welke behoeftes hebben online en fysieke deelnemers en wat zijn de verschillen?
  • Hoe vertaal ik de content naar een online omgeving?
  • Welke tools en technieken kan ik inzetten?
  • Hoe creëer ik interactie tussen de deelnemers op locatie en online?

Met als belangrijkste vraag: Waar moet ik beginnen?

Gun jezelf deze handvatten én een online community met experts en mede -organisatoren, waarin je elkaar helpt en ondersteunt. Want samen worden wij slimmer! Of het nu je eerste event wordt of dat je al enige ervaring hebt maar zoekt naar de juiste handvatten; wij zorgen dat je na deze cursus startklaar bent om jouw ideeën om te zetten naar praktijk.

Leren waar en wanneer je wilt

De 5 weekse cursus voor online & hybride events bestaat uit makkelijk te volgen theorie-video’s, extra video´s en een werkboek met effectieve oefeningen. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een online of hybride event te creëren.

Week 1: Live Kick-off + Strategie

In deze live kick-off bespreken we wat je van de cursus kunt verwachten en beantwoorden we vragen tijdens een Q&A. Tevens deel je jouw ervaringen met andere cursisten en stel je een persoonlijk einddoel.

In deze week bespreken we event strategie en project management.

Week 2: Structuur

We geven je praktische handvatten en structuur voor de opbouw van jouw event. Wat komt er kijken bij het gehele traject van A tot Z; van registratie tot evaluatie.

Week 3: Programma + Live Q&A

We doorlopen de flow van een gevarieerd programma. De uitdaging: Bepaal de juiste vorm en inhoud om jouw vooraf gestelde doelen te behalen. Te denken aan de inzet van professionele sprekers, enthousiaste dagvoorzitters, mogelijkheid tot netwerken.

We zijn nét over de helft van de cursus; een mooi moment om te checken of je nog op de goede weg bent. We beantwoorden je vragen en geven je tips. Waar loop je tegenaan? En wat gaat juist goed? Inspireer elkaar en wissel ervaringen uit.

Week 4: Techniek

Naast een goede inhoud valt of staat je online of hybride event bij de juiste techniek. Wat moet je weten van streams, beeld en geluid? Hoe pak je dit aan en wat kun je beter uitbesteden? We tonen voorbeelden van studio settings en verschillende streaming opties.

Week 5: Interactie + Live Round-Up

Ook tijdens online en hybride events blijft beleving en interactie een belangrijk onderdeel. Hoe creëer je de connectie tussen online en onsite? We geven je duidelijke voorbeelden van interactie, entertainment en mogelijkheden tot netwerken.

We beantwoorden nog een laatste keer jullie vragen en blikken terug op de afgelopen weken. Wat heb je geleerd? Heb je je persoonlijke einddoel behaald? Wat is de volgende stap? Tijdens een interactieve afsluiter wissel je je ervaringen uit met de andere cursisten.

Je ontvangt van ons

Certificaat

Je ontvangt van ons een officieel certificaat van deelname. 

3 live lessen

Live en online samen met de medecursisten. 

Video’s & Inspiratie

Volg het overige lesmateriaal waar en wanneer je wilt.

Aan het eind van de cursus 

Heb je alle kennis in huis om een sterk online & hybride event te organiseren.

Tackle jij de digitale uitdagingen die op je pad komen.

Voeg jij de interactie toe, die aansluit op je event en doelgroep.

Is de techniek van streaming, beeld en geluid niet meer onbekend.

Zit je bomvol inspiratie om direct aan de slag te gaan.

Wissel je ervaringen uit met vakgenoten in een online community.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in de Event Cursus? Neem dan contact op. We hebben plek voor 35 personen.

De cursus kost € 495,– per persoon.

 

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor de ervaren eventplanner, maar op het gebied van online & hybride events kun je nog handvatten gebruiken. Je hebt namelijk nog niet zoveel ervaring met het organiseren van online & hybride events en zoekt praktische tips, inspiratie en ervaring van experts, zodat je zelf aan de slag kunt gaan voor jouw eigen online of hybride event.

Hoeveel tijd kost de cursus?

Je kunt zelf kiezen wanneer je door de video’s en opdrachten gaat en je bent er tussen de 1 en 1,5 uur per week aan kwijt. Soms wat korter, en soms wat langer.

Hoe werkt de cursus?

In de 5 weekse online cursus komt er elke week een nieuwe les vrij met makkelijk te volgen theorie-video’s van verschillende experts en een werkboek met effectieve oefeningen.

In week 1, 3 en 5 gaan we ook nog eens live, met alle cursisten. 

Daarnaast krijg je toegang tot de Online Community. Hierin kun je je voortgang delen met de overige cursisten en elkaar vragen stellen, inspireren en motiveren. Anneloes en ik geven hierin ook advies en zullen de vragen beantwoorden die in de community worden gesteld.  

We hebben alles zo ontworpen zodat je na het volgen van de cursus, genoeg inspiratie hebt om zelf aan de slag te gaan. 

Wat als ik een week achterloop?

Je kunt alles netjes in 5 weken doorlopen, maar mocht je niet elke week tijd hebben, dan is dat geen probleem. De content blijft een lang jaar beschikbaar in jouw persoonlijke online omgeving. Je mist mogelijk alleen de Q&A momenten in week 1,3 en 5, maar zelfs die worden opgenomen en kun je later terugkijken. 

Trends, ontwikkelingen en nieuwtjes

Events kunnen doorgaan

  Events kunnen doorgaan Vanaf maandag kan je zitplaatsen toewijzen met aanmelder.nl   ...

aanmelder.nl CO2-neutraal

aanmelder.nl CO2-neutraal Met trots melden we dat we bij aanmelder.nl CO2-neutraal werken! Begin...

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de online cursus? Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op.