Op zoek naar een aanmelder.nl feature?

Je kunt een evenement op 2 manieren kopiëren. Ofwel kun je het volledige evenement kopiëren bij het overzicht van alle evenementen. Ofwel kun je een nieuw evenement aanmaken, en dan het aanmeldformulier/vormgeving/betalingssysteem in het nieuwe evenement kopiëren.

Volledige evenement kopiëren

Voor de duidelijkheid: alle informatie wordt gekopieerd naar het nieuwe evenement behalve de registraties/deelnemers
Door op de naam van de organisatie te klikken, kom je in het overzicht van alle evenementen terecht:

Evenement kopiëren

In het overzicht kopieer je een evenement door op het kopieer icoontje te klikken:

Evenement kopiëren

Vervolgens komt een kopie van het evenement in je overzicht te staan:

Evenement kopiëren

Klik op het nieuwe evenement om bij het dashboard van het nieuwe evenement terecht te komen. Wil je vervolgens de naam veranderen van het nieuwe evenement? Dan klik je op Algemene Instellingen. Daar vind je onder het kopje Evenement Data de optie om de naam aan te passen:

Evenement kopiëren

Evenement kopiëren

Gedeeltelijk evenement kopiëren

Als je niet het gehele evenement wil kopiëren, maar alleen het aanmeldformulier en/of de vormgeving en/of de betalingen, dan is de volgende optie handiger.

Door op de naam van de organisatie te klikken, kom je in het overzicht van alle evenementen terecht:

Evenement kopiëren

In het overzicht klik je vervolgens op ‘Create a new event’:

Evenement kopiëren

Nu kom je terecht in het dashboard van je nieuwe evenement. Hier kun je 3 delen kopiëren van vorige evenementen: 1) het aanmeldformulier, 2) de vormgeving, 3) de betalingen.

1. Het aanmeldformulier kopiëren

a) Klik in het dashboard op het kopje ‘Aanmeldformulier’. Daarna zie je bovenin de pagina 'Aanmeldformulier' de optie ‘Hergebruik een eerder aanmeldformulier':

Evenement kopiëren

b) Klik op de optie ‘Hergebruik een eerder aanmeldformulier’ en kies uit je vorige evenementen. Klik op het juiste evenement, en daarna op de knop ‘Kopieer’:

Evenement kopiëren

c) Alle onderdelen van je vorige aanmeldformulier zijn overgezet naar je nieuwe aanmeldformulier! Uiteraard kun je het nieuwe aanmeldformulier weer naar wens aanpassen indien nodig.

2. De vormgeving kopiëren

a) Klik in het dashboard op het kopje ‘Vormgeving’. Daarna zie je bovenin de pagina 'Vormgeving' de optie ‘Kopieer vormgeving van een ander evenement’ staan:

Evenement kopiëren

b) Klik op de optie ‘Kopieer vormgeving van een ander evenement’ en kies uit je vorige evenementen. Kies het juiste evenement en klik daarna op de knop ‘Kopieer vormgeving’:

Evenement kopiëren

c) Je vorige vormgeving is gekopieerd naar je nieuwe evenement! Uiteraard kun je de nieuwe vormgeving weer naar wens aanpassen indien nodig.

3. De betalingen kopiëren:

a) Klik in het dashboard op het kopje ‘Betalingen’. Kies vervolgens op welke manier deelnemers gaan betalen voor dit evenement.

Evenement kopiëren

b)Scroll naar beneden naar het kopje ‘Toegangsbewijzen’. Klik hier op de knop ‘Kopieer toegangsbewijzen van een ander evenement’:

Evenement kopiëren

c) Kies het vorige evenement waarvan je de toegangsbewijzen wil kopiëren en klik daarna op ‘Voeg toegangsbewijzen toe’:

Evenement kopiëren

d) Gelukt! Alle toegangsbewijzen van je vorige evenement zijn nu gekopieerd naar je nieuwe evenement.

Op zoek naar een aanmelder.nl feature?Op zoek naar een aanmelder.nl feature?

Hulp nodig?

aanmelder.nl heeft ontzettend veel features om evenementen slim te organiseren. Daarom hebben we een handboek gemaakt. Ideaal als je bezig bent om de eerste evenementen met aanmelder.nl te organiseren.