Op zoek naar een aanmelder.nl feature?

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG is ook bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). De AVG is ter vervanging van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Op 25 mei 2018 gaat in de gehele Europese Unie dezelfde privacywetgeving gelden.

Lees het persbericht over privacy-proof evenementen organiseren met aanmelder.nl

AVG en de verantwoordelijkheden van event organisatoren

Deelnemers van jouw evenementen hebben door de AVG sterkere en meer uitgebreide privacyrechten.

Toestemming

In de AVG staat een speciaal artikel over toestemming. Hierin staat wat de voorwaarden zijn voor organisaties om geldige toestemming te krijgen van mensen om hun persoonsgegevens te verwerken. Organisaties moeten kunnen bewijzen dat zij geldige toestemming hebben gekregen van deelnemers voor het verwerken van hun persoonlijke data. De verantwoordelijkheid ligt bij de organisator om aan te tonen dat zij zich aan de wet houdt.

Geldt de nieuwe wetswijziging ook voor zzp'ers en kleine mkb'ers?

Ja, deze nieuwe Europese privacywet geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor kleine mkb’ers en zelfstandige event organisatoren (zzp’ers).

ISO certificering aanmelder.nl

Bij aanmelder.nl hebben we hard gewerkt om aan alle eisen van de AVG te voldoen. We hebben onze interne processen onder de loep genomen en hebben deze processen langs de ISO27001 (Informatiebeveiliging) lat gelegd. We hebben een systeem geïmplementeerd dat onze processen op regelmatige tijden evalueert en verbetert indien nodig. Bovendien kunnen we met een certificaat gemakkelijk aantonen dat we het echt goed geregeld hebben. Begin april is de ISO27001:2013 certificering aan aanmelder.nl toegekend. Lees meer over ISO27001 bij aanmelder.nl en bekijk het certificaat

AVG-proof events organiseren met aanmelder.nl

Als je als organisator van evenementen met aanmelder.nl werkt als leverancier, voldoe je automatisch aan de belangrijkste onderdelen van de AVG. Door met een ISO27001 gecertificeerde partij te werken voor de verwerking van deelnemersgegevens heb je het risico goed afgedekt. Je bent en blijft zelf natuurlijk verantwoordelijk voor een basisbescherming van je aanmelder.nl account. Dit doe je onder andere door een veilig wachtwoord in te stellen en je wachtwoord niet te delen. 

Als je verder wilt lezen over dit onderwerp, dan kan dat op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Op zoek naar een aanmelder.nl feature?Op zoek naar een aanmelder.nl feature?

Hulp nodig?

aanmelder.nl heeft ontzettend veel features om evenementen slim te organiseren. Daarom hebben we een handboek gemaakt. Ideaal als je bezig bent om de eerste evenementen met aanmelder.nl te organiseren.

Nieuwsbrief