Op zoek naar een aanmelder.nl feature?

Stel je wilt dat een bepaalde groep met korting (of gratis) naar jouw evenement gaat dan stel je een kortingscode in. Deze code bestaat standaard uit een eigen combinatie van cijfers en letters. In het dashboard kun je dit instellen bij betalingen. 

Deelnemers kunnen door middel van een kortingscode een korting krijgen op het te betalen bedrag. Dit gaat door een nieuw betalingsscenario aan te maken met de aangepaste prijs. Deze optie is dan alleen beschikbaar als de deelnemers de juiste kortingscode invoeren. Een kortingscode instellen gaat als volgt:

  1. Open de betalingsopties door op Betalingen te klikken vanuit het Dashboard.
     
  2. In het onderdeel Toegangsbewijzen kies je onderaan voor Voeg een toegangsbewijs toe
  3. Klik - onder Opties van het nieuw verschenen betalingsscenario - het vinkje Alleen beschikbaar met een kortingscode aan. 

Je stelt hierbij de gewenste korting in ; bijvoorbeeld -10 euro korting, wanneer je wilt dat iemand 10 euro korting krijgt. Het is belangrijk dat er dan een min (-) teken voor de prijs komt te staan. Het is ook mogelijk om de prijs die zij uiteindelijk moeten betalen voor een ticket in te stellen. In onderstaand scenario is er een ticket gemaakt van 10 euro. Een deelnemer mag in dit geval dus voor 10 euro naar het evenement, wanneer de kortingscode is ingevoerd.

Een kortingscode maken

    4. Er verschijnt een vetgedrukte code in beeld. Deze code communiceer je naar de mensen die in aanmerking komen voor de korting. De code is meerdere malen te gebruiken.

    5. Pas de prijs van het onderdeel aan naar de kortingsprijs. Dit is dus de prijs die de deelnemer uiteindelijk zal betalen.

 

Er is nu onderaan het aanmeldformulier een veld verschenen waar deelnemers de kortingscode kunnen invullen. Als ze dit doen, zal het scenario dat bij die code hoort worden toegepast. 

Een kortingscode overruled alles. Een kortingscode is niet afhankelijk van bepaalde keuzes in het registratieformulier, zoals bij optionele onderdelen. 

  • Tip

Wil je een code inzetten die maar één keer te gebruiken is? Klik dan op download meer codes. Je krijgt dan een lijst met codes die maar één keer te gebruiken zijn.

  • Tip

Sla de codes op in een Excel document, zodat je zo goed bij kunt houden aan wie je de codes hebt gegeven. 

 

Op zoek naar een aanmelder.nl feature?Op zoek naar een aanmelder.nl feature?

Hulp nodig?

aanmelder.nl heeft ontzettend veel features om evenementen slim te organiseren. Daarom hebben we een handboek gemaakt. Ideaal als je bezig bent om de eerste evenementen met aanmelder.nl te organiseren.