Evenement organiseren

Wil je een evenement organiseren? Dan komt daar veel bij kijken. Wij geven je graag tips geven om er voor te zorgen dat je niet te veel tijd besteed aan de klusjes, maar dat je je aandacht kan richten op de inhoud van je evenement.

Probeer ons 14 dagenStart je gratis trial en bouw vrijblijvend je aanmeldformulier en eventwebsite

Evenement organiseren

Er komt veel kijken bij het organiseren van een evenement. Je hebt een goede locatie nodig. Je moet een datum bepalen. Je hebt een goed programma nodig. En je hebt natuurlijk deelnemers nodig. Je kunt een evenementenbureau inschakelen, maar je kunt de organisatie ook zelf op je nemen. Bijvoorbeeld met een online tool die je helpt bij het proces van uitnodigen, aanmeldingen, berichten sturen, inzicht in je statistieken krijgen, badges (laten) printen, evaluaties doen en nog veel meer!  

Hoe begin ik?

Je kunt via aanmelder.nl een account en evenement aanmaken. Het Dashboard in je evenement helpt je bij het opzetten van je website en het aanmeldformulier. Via de knoppen word je geloodst door een systeem wat je helpt bij de online aanmeldingen van jouw event. Je begint bij de Algemene Instellingen, daar geef je de datum en eventueel de sluitdatum in.

Het aanmeldformulier werkt met afhankelijkheden, zo kun je elke doelgroep alleen de voor hen geschikte vragen laten beantwoorden. Bij de Vormgeving kun je alles branden in de huisstijl en bij Website pagina's kun je bepalen welke items er op je website terug moeten komen. Neem in elk geval op: een pakkende homepage, een locatie, een datum en tijdstip, een programma en natuurlijk het online aanmeldformulier.

Contact met je (potentiele) deelnemers

Als je klaar bent met het bouwen van je evenementwebsite, kun je je gasten gaan uitnodigen. aanmelder.nl biedt een overzichtelijk berichtencentrum. Je kunt snel mooie en gepersonaliseerde uitnodigingen maken voor de diverse doelgroepen. Je kunt mensen herinneringen sturen. En je kunt ongelimiteerd groepsberichten sturen naar door jou samengestelde groepen deelnemers (bijv iedereen die workshop 1 gaat volgen). 

Inzicht en statistieken

In aanmelder.nl krijg je veel inzicht en statistieken. Wie koos voor welke optie? Hoe is de verhouding tussen de doelgroepen? Welke workshops waren het populairst. Je kunt nog meer data verzamelen, als je ook onze Scan & Badge inzet. We meten dan wie er echt kwam, en dus hoe groot je no-show is. Je kunt deelnemers volgen tijdens het event met behulp van scannen op deellocaties. Waardevolle informatie die je kunt gebruiken als het volgende evenement gaat organiseren. En natuurlijk kun je enquetes sturen om je evenement te evalueren met je gasten. Ook dat kan op doelgroepniveau. 

Een prijsplan voor ieder evenement

Voor het gebruik van de event software van aanmelder.nl betaal je een prijs per geregistreerde deelnemer. Er zijn drie pakketten: Standard, Professional en Enterprise. Bekijk hier de pakketten hier en bereken de prijs. Je kunt vrijblijvend een account aanmaken op aanmelder.nl en de verschillende features uitproberen. Ieder evenement begint in testfase. Pas op het moment dat je ervoor kiest om aanmelder.nl te gebruiken voor de deelnemersregistratie van je evenement, publiceer je het evenement in je Dashboard. Je komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan. 

 

aanmelder.nl is ISO27001:2013 gecertificeerd voor informatiebeveiliging. Zo organiseer jij evenement AVG-proof!

 

Lees ook over Workshop organiseren

Joakim helpt je graag verder.
Bel me even op +31 (0)15 2002192

Stuur me een vraag en ik kom er snel op terug.

En dat is nog niet alles

aanmelder.nl biedt je nog veel meer features. Ontdek welke features er nog meer zijn, of nog makkelijker: maak kosteloos een proefevenement aan en probeer het zelf!

Nieuwsbrief